Reisblog – Londen is ook leuk voor kids

Niet iedere ouder durft het aan, maar een stedentrip is ook voor kinderen de moeite waard. Londen biedt voor jong en oud vertier, vermaak en mooie bezienswaardigheden. Wij namen de proef op de som en bezochten met twee tieners (11 en 13) de wereldstad Londen.

Op het internet verrichtten we voorwerk. Tip: pas je programma aan zodat het voor iedereen leuk blijft.  Als je probeert in twee dagen heel Londen te zien, levert dat gegarandeerd oververmoeide en lastige kinderen op. Onze tip is om voldoende tijd uit te trekken voor een vakantie in Londen en een goede balans te vinden in wat je in Londen gaat zien en doen. En vergeet niet dat kinderen andere dingen leuk vinden dan de grote mensen. Drie musea op een dag en volop winkelen in Oxford Street is niet datgene waar de meeste kinderen voor te porren zijn.
Het is heel leuk om met een open bus door Londen te gaan. Er zijn voldoende aanbieders. Met de ‘hop on en hop off’ bussen kun je bij bezienswaardigheden even uitstappen, om met een volgende bus weer verder te rijden. Handig om op deze wijze bijvoorbeeld the Tower of Londen, The Towerbridge of de Big Ben te bekijken. Tip: koop een familieticket voor twee dagen en ontdek Londen op die manier. Stap uit om de wisseling van de wacht te zien bij Buckingham Palace en rij vervolgens verder naar de oudste en grootste speelgoedwinkel ter wereld Hamleys in de beroemde Regent Street. Genieten!

Family on South Bank with Tower Bridge in background, London, England, UK.

Aparte rondleidingen voor kids
Je moet vooraf goed bepalen waar je heen gaat. Gelukkig biedt Londen een mooie mix van leuk en leerzaam. Aanrader: Bestel vooraf kaartjes via internet. Het voorkomt wachttijden. Een bezoek aan St. Pauls Cathedral of Westminster Abbey is altijd de moeite waard. Deze grote ‘kerken’ vertellen typische Engelse verhalen. Ook voor kinderen zijn er meestal aparte rondleidingen. En vervolgens bezoek je Madame Tussauds of de kroonjuwelen in de Tower of Londen. Tussen de wassen beelden maak je kennis met de groten der aarden zoals Einstein of President Obama of Queen Victoria.
Natuurlijk neem je ook de metro om door de stad te reizen. Een handige manier om je snel te verplaatsen. Met de metro doe je bijvoorbeeld Picadilly Circus aan met de beroemde grote neonreclames. En een paar haltes verder sta je zo voor het voetbalstadion van Chelsea. Net zo makkelijk.
Ben je in Engeland, dan moet je eigenlijk ook een musical bezoeken. Engeland is met tal van theaters de bakermat van de musical. En inderdaad zijn de musicals in het Engels, maar als je bijvoorbeeld voor de Lion King kiest, dan ken je het verhaal al en kun je volop genieten van de entourage en sfeer. Aanrader: Bestel vooraf kaartjes via internet om wachttijden te voorkomen.

De wondere wereld van Harry Potter

Ga je met tieners naar Londen dan moet je zeker even een bezoek brengen aan de Warner Bros Studio’s waar de beroemde Harry Potter-films zijn opgenomen. In de studio’s zie je waar en hoe de acht films van Harry Potter gemaakt zijn. Een feest van herkenning. Het is vooral leuk om te zien hoe bepaalde effecten werken en je mag zelf ook overal aan meedoen. Wat te denken van de ‘green screens’ die overal staan opgesteld. Die laten ook jou rond ‘Zweinstein’ vliegen.  Alsof je in een scene van de film zit. De foto kun je uiteraard tegen betaling meenemen. Erg leuk.

Foto: Warner Bros

 

KADER

Top 10 met kinderen

  • Harry Potter Studio Tour
  • Bustour
  • Tower of London
  • Madame Tussauds
  • Westminster Abbey
  • Wisseling van de wacht
  • Big Ben
  • Speelgoedwinkel Hamley’s
  • Buckingham Palace
  • Musical Lion King

The Original Tour Photo Shoot-London

Family on South Bank with Tower Bridge in background, London, England, UK.

Foto’s: Visit Britain en Original Tour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.