Cor Molenaar: “Met video bouw je als bedrijf aan je imago”

cor molenaarBedrijven moeten volgens prof. dr. Cor Molenaar, bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, hun oren en ogen openhouden en durven te bewegen, willen ze de boot niet missen. Dat zegt Molenaar in een interview met Sjoerd Geurts voor het magazine DUS, een uitgave van de Liemerse ondernemersvereniging Lindus. “Een bedrijf zonder website is volgens Molenaar sowieso kansloos. Een klant oriënteert zich op het internet en als het gevoel daar al niet goed is, haakt een potentiële klant af. Je moet ook snel reageren op e-mail of berichten via de social media. Als ik sommige Chinese sites mail, heb ik binnen een uur antwoord, in Nederland duurt het soms meer dan een dag. Dat kan niet meer in een 24-uurs economie. Iedereen is altijd online. Het is belangrijk dat je beseft dat je bouwt aan een relatie met communicatie. Communicatie is de sleutel voor de toekomst. Als je nooit iets van iemand hoort, dan vergeet je hem heel snel. Denk daar maar eens over na. En vergeet de nazorg niet. Die is heel erg social media gedreven. Als iemand iets goed vindt, wordt het op Twitter of Facebook gezet. Maar ook als iets niet goed is. Als bedrijf moet je dan snel reageren en het oplossen. Bedrijven die niet met social media werken, maken een enorme inschattingsfout.”

Cor Molenaar noemt video als een ‘mooi middel’ om te bouwen aan je imago. “Veel bedrijven hebben hun producten al op video gezet. Om te laten zien hoe het werkt. Ieder bedrijf zou een kort bedrijfsfilmpje moeten hebben om te laten zien waar het bedrijf voor staat. Van maximaal twee minuten. En authentiek. Het mag best een werknemer zijn die met een accent iets vertelt zodat het dicht bij het bedrijf blijft. Je moet je op deze wijze regelmatig tonen. Niet dagelijks, maar bijvoorbeeld eens per maand een filmpje om zo op de actualiteit te kunnen inspelen! Een video kan prima op de bedrijfswebsite geplaatst worden en via social media rondgestuurd worden. Zorg er dan meteen ook voor dat jouw website goed te zien is op devices. Dat wordt nog wel eens vergeten, maar in de praktijk bekijken de meeste klanten jouw website op de smartphone of tablet.”

Hoe je als bedrijf volgens Cor Molenaar Twitter en Facebook moet gebruiken? “Het zijn totaal verschillende dingen. Met Twitter ben je met zenden bezig. Die informatie moet relevant zijn. Met Twitter moet je met nieuwtjes komen die voor je bedrijf of volgers waarde hebben. Ook niet teveel berichten plaatsen en zeker niet teveel privé. Daar is Facebook voor. Daar plaats je ook zaken op die een gezicht geven aan je bedrijf. Als je hier goed mee omgaat, levert het je wat op.”

Magazine DUS is een uitgave van de Liemerse ondernemersvereniging Lindus. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.